23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο ελληνικών έργων τέχνης αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Για λαθρεμπόριο έργων τέχνης συνελήφθησαν δύο άτομα στην Αλβανία μετά από αστυνομική επιχείρησης που έγινε στο νομό Φιέρ και έφερε την κωδική ονομασία «Value».

Ειδικότερα, μετά από εντατική έρευνα των τοπικών Αρχών, έπεσαν στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας δύο άνδρες που φέρονται να διακινούσαν πολύτιμους πίνακες, εικόνες αλλά και γενικότερα έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, κατασχέθηκαν 107 αντικείμενα, των οποίων η αξία εκτιμάται στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε διαμερίσματα των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 107 ύποπτα έργα τέχνης που φέρεται να προέρχονται από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων και πινάκων από Έλληνες και Ρουμάνους καλλιτέχνες. Επιπλέον, εντοπίστηκαν σπαθιά και άλλα αντικείμενα που θεωρείται ότι ανήκουν στην περίοδο της αρχαιότητας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει μια μαρμάρινης κεφαλή του δεύτερου αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με το himara.gr, συνελήφθησαν δυο Αλβανοί πολίτες 51 και 57 των με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης έργων τέχνης από την Ελλάδα, εικόνων και πινάκων. Επίσης, κατά την έρευνα στα δύο διαμερίσματα βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, στρατιωτικά πυρομαχικά καθώς και ένα βαν που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των πολύτιμων έργων.

Η αστυνομία του Φιέρ δημοσίευσε και βίντεο από την επιχείρηση κατάσχεσης αυτών των έργων τέχνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό