16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Συγχαρητήρια στον άνθρωπο που μεγαλούργησε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίσθηση έκανε ο θρίαμβος του Γιώργου Λάνθιμου στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ που έλαβε χώρα στο λαμπερό Λος Άντζελες. Η ταινία «Poor Things» απέσπασε τέσσερα βραβεία και συζητήθηκε ακόμα και στον πολιτικό κόσμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απένειμε τα εύσημα στον Έλληνα σκηνοθέτη. 

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Κασσελάκης:

Τα φώτα στραμμένα στο μεγαλείο της Τέχνης. Συγχαρητήρια για τα 4 Όσκαρ που απέσπασε το Poor Things, στον Γιώργο Λάνθιμο. Έναν άνθρωπο που πέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας για να μεγαλουργήσει στο διεθνές σινεμά. Mε κόπο, επιμονή στις ιδέες του και πίστη στο κινηματογραφικό του όραμα. Ας μας επιτρέψει να μοιραστούμε τη χαρά του και να προσπαθήσουμε ώστε κάποτε οι Έλληνες δημιουργοί του σινεμά να μη χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα παγκόσμια όνειρά τους.

Συνολικά τέσσερα ήταν τα βραβεία Οσκαρ που κέρδισε η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία επικράτησε στις κατηγορίες «Α’ Γυναικείου Ρόλου», «Σκηνογραφίας», «Μακιγιάζ και Κομμώσεων» και «Κοστουμιών». Η Έμμα Στόουν παρέλαβε το δεύτερό της Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ με ιδιαίτερη συγκίνηση, χωρίς ποτέ να χάσει το χιούμορ της. 

Το «Oppenheimer» ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αποσπώντας συνολικά επτά χρυσά αγαλματίδια μεταξύ αυτών τα τρία στις βασικές κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας από τον Κρίστοφερ Νόλαν και Α’ ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό