21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συγχαρητήρια επιστολή από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την διαχείριση της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγχαρητήρια επιστολή από τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Keith Krach, «αναφορικά με την επιτυχή διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, ο κ. Krach τονίζει ότι «η ισχυρή συνεργασία μας είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε αυτό τον ιό και να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες αυτού του αγώνα». Εκφράζει επίσης έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 

Επιπλέον, συγχαίρει τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τους συνεργάτες τους για το γεγονός ότι η χώρα μας αφαιρέθηκε από την «μαύρη» λίστα «Special 301 Report in 2020» για τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που όπως επισημαίνει, ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. 

Τέλος, εκφράζει την απογοήτευσή του για την ματαίωση της επίσκεψης της «Partnership Opportunity Delegation» στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Ταυτόχρονα, όμως, εκφράζει την βούληση της κυβέρνησης των ΗΠΑ η διμερής συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία να υπογραφεί εξ αποστάσεως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό