18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Συγκροτείται και επισήμως η νέα ΚΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα χέρια του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά το επίσημο αίτημα των 11 αποχωρησάντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον Νέα Αριστερά, για συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδα.

Αίτημα το οποίο γνωστοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα του κανονισμού της Βουλής με σκοπό την αναγνώριση και καταχώρηση της στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Αυτή θα είναι η ένατη Κοινοβουλευτική Ομάδα στο Κοινοβούλιο, ενώ όσον αφορά στη σειρά κατάταξης, θα ειναι έβδομη, μετά τους Σπαρτιάτες. 

Πιο συγκεκριμένα: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς θα έχει όλα τα δικαιώματα που ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής, δηλαδή ο νέος επικεφαλής της Αλέξης Χαρίτσης, θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης του προέδρου στις συζητήσεις στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Θα υπάρχει βεβαίως και αναλογική εκπροσώπηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. 

Υπενθυμίζεται ότι τον ρόλο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ανέλαβαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η κα Πέτη Πέρκα.

Η νέα ΚΟ θα αποκτήσει και δικά της γραφεία, ένα για τον πρόεδρό της και ένα για τους βουλευτές. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης θα τοποθετηθεί  αύριο στην Ολομέλεια επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Εισηγητής ορίστηκε ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος και κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος ο Ευκλείδης Τσακαλωτος. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό