17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στον Κάντανο

Ειδήσεις Ελλάδα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κάντανος Χανίων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 17.05, καίει χαμηλή βλάστηση ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πρόκειται για μια «δύσκολη» πυρκαγιά στο Σέλινο. «Μάχη» με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες για να τιθασεύσουν τις φλόγες με την ελπίδα να κοπάσουν τη νύχτα οι άνεμοι.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Τεμένια και Βαμβακάδες και επεκτάθηκε σε έκταση κυρίως με δασική και χορτολιβαδική βλάστηση.

Η κατάσβεση της φωτιάς ξεκίνησε με δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καντάνου και ακόμη ένα από την Κίσαμο. Ωστόσο, η επιχείρηση εξελίχθηκε δυσκολότερη από το προβλεπόμενο, οπότε και οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με Πυροσβεστικά οχήματα από Χανιά, Βρύσες και Καμπανό.

Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέχρι αργά τη νύχτα, η φωτιά δεν είχε τεθεί σε έλεγχο ενώ οι δυνάμεις εξακολουθούσαν να επιχειρούν στην περιοχή δίνοντας σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Όμως ακόμη και αν καταφέρουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο η «μάχη» θα είναι ολονύκτια λόγω των αναζωπυρώσεων.

Συγκλονιστικό βίντεο από το Flashnews:

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάντανος Χανίων. Κινητοποιήθηκαν 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) February 29, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό