20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει ο πατέρας 8χρονης: Ευλογία ο θάνατός της, σε σύγκριση με τις άλλες φρικτές πιθανότητες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρωί του Σαββάτου στο κιμπούτς Μπεέρι, στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ο Τομ Χαντ λάμβανε τρομακτικά μηνύματα για τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλαν στα σπίτια των γειτόνων του. Το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί ήταν η οκτάχρονη κόρη του Έμιλυ – ένα διασκεδαστικό, λαμπερό κορίτσι, όπως το περιέγραψε στο CNN.

Ο Χαντ μετέβη στο κιμπούτς Μπεέρι πριν από 30 χρόνια ως εθελοντής, σχεδιάζοντας να μείνει για μερικούς μήνες, ωστόσο δεν έφυγε ποτέ. Μετά τον θάνατο της συζύγου και μητέρας της Έμιλυ από καρκίνο πριν από μερικά χρόνια, εκείνος και η κόρη του ζούσαν μόνοι τους στο κιμπούτς.

«Ήταν ήδη πολύ αργά»

Το βράδυ της Παρασκευής, η Έμιλυ πήγε στο σπίτι μιας συμμαθήτριάς της για ύπνο. Όταν οι σειρήνες ήχησαν στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου, ο Χαντ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Οι συναγερμοί δεν είναι ασυνήθιστοι. Ήταν σίγουρος ότι η κόρη του και η φίλη της θα ήταν ασφαλείς.

«Μέχρι που άκουσα τους πυροβολισμούς. Και ήταν ήδη πολύ αργά. Αν ήξερα… θα μπορούσα να είχα τρέξει, να την είχα πάρει, να είχα σώσει τη φίλη της, τη μητέρα, να τους έφερνα πίσω στο σπίτι μας. Αλλά όταν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε, ήταν ήδη πολύ αργά», είπε.

Ο Χαντ δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί τους, ούτε και να βγει έξω, επειδή το κιμπούτς είχε κατακλυστεί από ενόπλους.

Αναμονή δίπλα στη Νεκρά Θάλασσα

Πολλοί από αυτούς που τελικά διασώθηκαν από το κιμπούτς από τον στρατό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας. Ο Τομ Χαντ περίμενε τις επόμενες μέρες να ακούσει οτιδήποτε για την Έμιλυ. Τότε, ήρθαν τα νέα του θανάτου της.

«Δύο άνθρωποι από το κιμπούτς, μια ομάδα γιατρών, ψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών… και σου λένε, απαλά, αλλά γρήγορα, γιατί έχουν να μιλήσουν σε πολλούς ανθρώπους» είπε.

Όπως ανέφερε, ένιωσε ανακούφιση με την είδηση του θανάτου της κόρης του. Από όλες τις φρικτές πιθανότητες, φαινόταν η λιγότερο επώδυνη.

«Ήταν νεκρή. Ήξερα ότι δεν ήταν μόνη, δεν ήταν στη Γάζα, δεν βρισκόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με πολλούς ανθρώπους… τρομοκρατημένη κάθε λεπτό της ημέρας, πιθανώς για τα επόμενα χρόνια. Οπότε ο θάνατος ήταν μια ευλογία», είπε στο CNN, με τη φωνή του να λυγίζει και δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του. «Σε αυτόν τον τρελό κόσμο, να ελπίζω ότι η κόρη μου είναι νεκρή», είπε.

Οι όμηροι της Χαμάς: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που άρπαξε από το Ισραήλ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό