16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συγκλονίζει ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, «ζήσαμε για τα καλά τον πόλεμο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έλληνας πρόξενος βρίσκεται στο κομβόι των 2.000 αυτοκινήτων που ξεκίνησαν την από τη Μαριούπολη προς τα δυτικά, για να μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μέσα στα επόμενα 24ωρα, η πόλη θα εκκενωθεί μαζικά, αφού σφυροκοπείται αδιάκοπα, ενώ οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν ούτε κατά την αναχώρησή τους.

Όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης, η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και η έγνοια του είναι σε εκείνους που θα γυρίσουν και θα πρέπει να αρχίσουν τη ζωή τους από το μηδέν, όπως είπε ο ίδιος στο OPEN. «Η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε 24ωρες χάθηκαν τα πάντα», τόνισε.

«Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους και έπαιρνα κουράγιο, μέσα στο καταφύγιο πριν από την εκκένωση δίναμε δύναμη ο ένας στον άλλον και παρά τις ελλείψεις, τις δυσκολίες, τα καταφέραμε».

Δεν έκρυψε ότι ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΕ που ήταν μαζί του πέρασαν πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, αφού «δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι», αλλά πάρα πολλές υποδομές και στόχοι που δεν είχαν σχέση με στρατιωτικές εγκαταστάσεις. «Τα τυφλά χτυπήματα θα έχουν επιπτώσεις», σημείωσε.

 «Δεν σκεφτόμουν ότι μας έλειπε το φαγητό, προσπαθούσα να μάθω πληροφορίες για το τι συμβαίνει. Είχαμε καλή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς βασικά εφόδια και αυτό λειτούργησε», είπε και εξήγησε πως υπήρξαν πολλές στιγμές που ένιωσε τον κίνδυνο και προσπαθεί να ξεχάσει.

«Ζήσαμε για τα καλά τον πόλεμο. Η κατάσταση όσων ομογενών έχουν αποφασίσει να μείνουν στη Μαριούπολη, δεν είναι καλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το κομβόι με τον Έλληνα πρόξενο, διπλωμάτες και πολίτες από τη Μαριούπολη, κινήθηκε προς Ζαπορίζια, απ’ όπου θα περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό