16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συγκεντρώσεις αύριο μπροστά από τα δημαρχεία μετά την επίθεση εναντίον κατοικίας δημάρχου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κινητοποίηση δημάρχων και πολιτών καλεί ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Γαλλίας (AMF), μετά την επίθεση με όχημα εναντίον της κατοικίας δημάρχου πόλης κοντά στο Παρίσι.

Στη Γαλλία σημειώονται βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο εφήβου από αστυνομικό την Τρίτη.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αντιμετωπίζεται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν το χαρακτήρισε απαράδεκτο. Ο δήμαρχος Βενσάν Ζανμπρέν δεν βρισκόταν στο σπίτι, αλλά η σύζυγός του υπέστη κάταγμα στο πόδι, ενώ τραυματίστηκε επίσης ένα από τα παιδιά του.

Οι ύποπτοι για το περιστατικό στη Λ’ Άι-λε-Ροζ, νότια του Παρισιού, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο Ζανμπρέν βρισκόταν στο γραφείο του για να επιβλέπει την κατάσταση όταν σημειώθηκε η επίθεση στο σπίτι του.  Οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο για να περάσουν τις πύλες του σπιτιού τους πριν βάλουν φωτιά στο όχημα, έτσι ώστε η φωτιά να εξαπλωθεί στο σπίτι, είπε ο δήμαρχος σε δήλωσή του.

Μετά την επίθεση ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Γαλλίας καλεί την Δευτέρα δημάρχους και πολίτες να συγκεντρωθούν μπροστά από τα δημαρχεία των πόλεων σε όλη τη Γαλλία, οι σειρήνες των οποίων θα ηχήσουν.

«Η AMF αποφάσισε να καλέσει τους αιρετούς και τον πληθυσμό σε κινητοποίηση, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια (…) και στο πλαίσιο αυτό αύριο στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) αποφασίσαμε με (…) όλους τους δημάρχους της Γαλλίας να καλέσουμε σε συγκεντρώσεις στα προαύλια των δημαρχείων, θα ηχήσουν οι σειρήνες (…) και συνεχίζουμε καθημερινά τη δουλειά μας για να επανέλθει η τάξη», δήλωσε ο Νταβίντ Λινάρ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό