16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Συγκεντρώσεις έξω από το Α.Τ. που δολοφονήθηκε η 28χρονη

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη γυναικοκτονία που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή, τόσο στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων όσο και έξω από στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στα δύο σημεία όπου επιδεικνύει το κάλεσμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο της 28χρονης.

Κάλεσμα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων είχε απευθύνει ο Πανδημοτικός Σύλλογος Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού, καταγγέλλοντας τη γυναικοκτονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος. Δεν απαιτούμε μόνο την τιμωρία του δράστη άλλα δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας που εντείνει τη γυναίκεια ανισοτιμία», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Επίσης, η Νέα Αριστερά είχε καλέσει σε συγκέντρωση στις 6.30μμ, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων (Λεωφ. Δημοκρατίας 90, Άγιοι Ανάργυροι), με αφορμή τη χθεσινοβραδινή γυναικοκτονία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Νέα Αριστερά κατέθεσε τροπολογία για την νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία, ζητώντας παράλληλα την επιτακτική εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση και πρόληψη της έμφυλης βίας και κακοποίησης, με αφορμή την «πέμπτη γυναικοκτονία για το 2024» που συνέβη «σε απόσταση 100 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, στο οποίο η 28χρονη γυναίκα είχε μεταβεί για να καταγγείλει την κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της και να ζητήσει την προστασία της Αστυνομίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό