20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Συγκίνηση για μετονομασία δρόμου στη μνήμη θύματος των Τεμπών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων να μετονομάσει έναν δρόμο στη μνήμη 20χρονης κοπέλας, που «έχασε» τη ζωή της στο δυστύχημα στα Τέμπη ως ύστατο φόρος τιμής.

Πιο συγκεκριμένα, η 3η κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί την Τρίτη, την πρόταση μετονομασίας της οδού «Σόλωνα» στη συνοικία της Νέας Σμύρνης σε «Αλεξάνδρα Λάτα», σύμφωνα με το larissanet.gr.

Η Κλαούντια – Αλεξάνδρα – Λάτα ήταν αριστούχος από το δημοτικό. Η 21χρονη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή στα Τέμπη. Με την είδηση του θανάτου της, προκάλεσε ένα κύμα συγκίνησης, στα μέρη που κάποτε ζούσε και κέρδιζε φίλους με τη συμπεριφορά και τη φιλοσοφία της ζωής της.

Η μετονομασία έρχεται λοιπόν ως φόρος τιμής στην 20χρονη κοπέλα, η οποία ήταν κάτοικος της εν λόγω συνοικίας, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό σιδηροδρομμικό δυστύχημα των Τεμπών που σόκαρε το πανελλήνιο την 27η Φεβρουαρίου 2023.

Η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίσθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και πρόσφατα, η Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, οδών και πλατειών για το Ν. Λάρισας δέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση για μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό «Αλεξάνδρας Λάτα».

Σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Κοινότητας, η μετονομασία επιλύει παράλληλα και το θέμα της σύγχυσης με την οδό Σόλωνος, στην ίδια συνοικία (πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης).

Υπενθυμίζεται ότι στον τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή του συνολικά 57 άνθρωποι εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν φοιτητές οι οποίοι μετέβαιναν στη Θεσσαλονίκη ύστερα από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό