16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ+ έξω από τη Βουλή υπέρ του νομοσχεδίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυναμική παρουσία έχει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έξω από τη Βουλή, στηρίζοντας το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Λίγο νωρίτερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν ομάδες πολιτών και οργανώσεις με θρησκευτικό προσανατολισμό, εκδηλώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές από το χώρο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ανεμίζοντας πολύχρωμες σημαίες υπερηφάνειας, διατράνωσαν ότι δεν θα κάνουν «ούτε βήμα πίσω από την πλήρη ισότητα». «Παλεύουμε για την πραγματική απελευθέρωση», «Love is love», ήταν ορισμένα ακόμα από τα συνθήματα που πρωτοστάτησαν στα πανό των διαδηλωτών.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Όπως ανέφερε το Athens Pride στην ανακοίνωσή του:

«Ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για την Ισότητα στον Γάμο, το Athens Pride καλεί όλα τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας καθώς και όσα άτομα γενικότερα το στηρίζουν σε μια μαχητική, αλλά και εορταστική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 15/02 στις 16:00, για να δώσουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα ορατότητας και διεκδίκησης: Είμαστε εδώ, δεν κάνουμε βήμα πίσω στις χρόνιες διεκδικήσεις μας για Πλήρη Ισότητα.

Είμαστε εδώ για την πλήρη αναγνώριση των οικογενειών μας και των δικαιωμάτων μας, στεκόμαστε για ακόμα μια φορά απέναντι στον ομοφοβικό, αμφιφοβικό, τρανσφοβικό, ιντερφοβικό λόγο και ρητορική μίσους που εξαπολύονται εναντίον μας όλο αυτό το διάστημα, και γιορτάζουμε με χαρά και συγκίνηση την ιστορική αυτή μέρα για την LGBTQI+ κοινότητα στην Ελλάδα.

Στις 15/02 ραντεβού έξω από τη Βουλή, πιο ενωμένα από ποτέ!»

Τη συγκέντρωση στις 15/02 στήριξαν οι οργανώσεις:

1. Οικογένειες Ουράνιο Τόξο2. Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων 50+3. Rainbow Seniors4. Intersex Greece5. Πολύχρωμο Σχολείο6. Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης- LGBTQI+ Employment Support Group7. Colour – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας8. Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)9.Υπερήφανοι Γονείς10.Θετική Φωνή

Το ANTIVIRUS στήριξε τη δράση και κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό