16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών για τον τραυματισμό του 31χρονου συνάδελφού τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αστυνομικούς έξω από το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χιλιάδες αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια με τραυματία αστυνομικό στου Ρέντη.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 3.000 αστυνομικοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο

Με σύνθημα «οι ζωές μας δεν κοστίζουν 30 ευρώ», αστυνομικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου τους την περασμένη Πέμπτη στα επεισόδια στου Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΓΑΔΘ προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον τραυματία αστυνομικό και την οικογένεια του αλλά και να διατρανώσουν το αίτημά τους να μην παρίσταται η Αστυνομία σε «γήπεδα – αρένες».

«Πραγματοποιούμε διαμαρτυρία για τον άδικο τραυματισμό του συναδέλφου μας, οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι μαζί με τον Γιώργο», δήλωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης. Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγονται όλα τα ματς της Super League κεκλεισμένων των θυρών, τόνισε πως «κάτι τέτοιο δεν αρκεί αφού το οπαδικό σύστημα είναι ένα πολιτειακό ζήτημα το οποίο έχει μετατραπεί σε κρεατομηχανή». «Κάθε χρόνο έχουμε τραυματισμένους είτε αστυνομικούς είτε πολίτες», πρόσθεσε ζητώντας την αυστηροποίηση των ποινών για ζητήματα οπαδικής βίας.

«Ήρθαμε σήμερα όλοι εδώ να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους και έξω από αυτούς. Να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στο συνάδελφο που έχει τραυματιστεί και να προσευχηθούμε όλοι μαζί σύντομα να είναι πάλι μαζί μας. Το θετικό είναι ότι όλη η αστυνομία είναι εδώ και σημαντικό για εμένα είναι ότι δίπλα μου είναι και ο πρόεδρος των αποστράτων αστυνομικών», δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης.

Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα και τόνισε πως οι ομάδες θα πρέπει να αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τη διεξαγωγή των αγώνων. «Οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης δυστυχώς για μια ακόμη φορά είναι μια αναμασημένη τροφή η οποία σε πρόκειται να δώσει απολύτως καμία λύση. Το μέτρο των κεκλεισμένων των θυρών δεν πρόκειται να αξιολογήσει τίποτα ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα την 12η Φεβρουαρίου όταν θα επανακάμψει η κυβέρνηση να βγάλει καινούργια μέτρα. Το μόνο που πρέπει να γίνει, και πρέπει να γίνει χθες, οι ανώνυμες εταιρείες να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεωνιδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό