16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στ. Πέτσας: Είμαστε σε επικοινωνία με την Εκκλησία – Θα βρεθεί μία φόρμουλα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την Εκκλησία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τη Μεγάλη Εβδομάδα, και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μια «φόρμουλα» ώστε «να μην χαθούν αυτά που κερδίσαμε».

«Η Εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα, έχει λάβει δύσκολες και σκληρές αποφάσεις. Για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι σε συνεργασία με την Εκκλησία.

«Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση ιδίως από την Μ. Τετάρτη και μετά» είπε και υπογράμμισε «για το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός», υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις στις Εκκλησίας, αλλά παρεμπιπτόντως «μπορεί κάποιος όταν κάνει μια άλλη έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας από την Εκκλησία της ενορίας του». «Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός, σε συνεργασία με την Εκκλησία, λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουν στις εκκλησιές μας και φροντίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν αυτό συνεπάγεται ότι το ωράριο που αναφέρεται στην εγκύλιο θα ισχύσει και ότι η κυβέρνηση απλά θα λάβει μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Όχι. Να μην εξάγετε τέτοια συμπεράσματα. Να περιμένετε τη νεότερη συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία».

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

«Τον συνωστισμό θέλουμε να αποφύγουμε, η πίστη μας δεν δοκιμάζεται» συμπλήρωσε.

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας την ημέρα του Πάσχα και επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι και στις Εθνικές Οδούς και στους άλλους δρόμους.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό