16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στόχος της ανταρσίας ήταν να σωθεί η Wagner όχι η ανατροπή της ρωσικής εξουσίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης μετά τα γεγονότα του Σαββάτου

Στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά το βράδυ του Σαββάτου και την ανταρσία της μισθοφορικής του οργάνωσης, ο αρχηγός της, Γιεβγκένι Πριγκόζιν σε ένα ηχητικό του μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών δήλωσε σήμερα πως η ανταρσία του δεν είχε πρόθεση να αντατρέψει την εξουσία στη χώρα, αλλά να σωθεί η παραστρατιωτική του οργάνωση από το να αποροφηθεί από τον ρωσικό στρατό.

«Ο σκοπός της πορείας ήταν να αποτραπεί η καταστροφή της οργάνωσης Wagner», λέγοντας ότι ο στόχος δεν ήταν «να ανατραπεί η εξουσία στη χώρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι η θεαματική πορεία των μαχητών της οργάνωσης προς τη Μόσχα κατά την ανταρσία του Σαββάτου αποκάλυψε «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι άνδρες του διένυσαν 780 χλμ, συναντώντας μικρή αντίσταση.

«Η πορεία αποκάλυψε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα», είπε, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι άνδρες του είχαν την υποστήριξη των κατοίκων των τοποθεσιών που διέσχιζαν κατά την πορεία τους. «Πολίτες ερχόντουσαν να μας συναντήσουν κρατώντας ρωσικές σημαίες και σύμβολα της Wagner, χάρηκαν όταν φτάσαμε και περνούσαμε δίπλα τους».

Δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται, ενώ το Κρεμλίνο έχει αναφέρει ότι θα αναχωρήσει για τη Λευκορωσία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε.

Ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος μεσολάβησε μεταξύ Κρεμλίνου και της Wagner, πρόσφερε λύσεις που επιτρέπουν στην παραστρατιωτική οργάνωση να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να βρει λύσεις για τη συνέχιση του έργου της οργάνωσης Wagner με νόμιμο τρόπο», είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό