20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στόχος η ολοκλήρωση της επένδυσης στο πρώτο τρίμηνο του 2027

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεγάλη επένδυση της DIMAND (σ.σ. άνω των 150 εκατ. ευρώ) για την ανάπλαση του εμβληματικού διατηρητέου βιομηχανικού ακινήτου της ζυθοποιίας “ΦΙΞ” στην περιοχή της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε απόψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος, από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του σχεδίου της εταιρείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Στους επόμενους 9-12 μήνες θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια σειρά μελετών, το project περιλαμβάνει συνολικά 50.000 τ.μ. ανωδομής, εκ των οποίων τα 17.000 αφορούν το βιομηχανικό μνημείο – ίσως το πιο σημαντικό βιομηχανικό μνημείο της χώρας, όπως τονίστηκε – και ο κ. Ανδριόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχει ενεργό εργοτάξιο, με προοπτική ολοκλήρωσης της επένδυσης στο πρώτο τρίμηνο του 2027, με τον πρωθυπουργό να απαντά με “ραντεβού” στον ίδιο χώρο για τα εγκαίνια της επένδυσης.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία του “ΦΙΞ” και για αρχή μιας νέας λαμπρής πορείας της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι εάν η χώρα δεν είχε ανακτήσει την αξιοπιστία της, δεν είχε τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της και δεν είχαν εξυγιανθεί οι Τράπεζες, ώστε να δίνουν προσοχή στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τίποτε από όσα συζητάμε δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, απαντώντας στο ερώτημα που όπως είπε του θέτουν συχνά πολίτες για το τι σχέση έχει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με την καθημερινότητά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό