23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στόχος για το 2023 η ανάπτυξη της πορείας και των αποτελεσμάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ανθίζει» ο αγρόκηπος της Χαλβατζής Μακεδονική, με την εταιρεία να προσδοκά φέτος ανάπτυξη εσόδων με ρυθμό τουλάχιστον 10% καθώς και περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας. Οι επιδόσεις αυτές ακολουθούν την ιδιαίτερα θετική πορεία της περσινής χρονιάς, όταν τα μεγέθη της εταιρείας «έτρεξαν» με ρυθμό άνω του 20%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας «ο κυριότερος στόχος για το 2023 είναι η ανάπτυξη της πορείας και των αποτελεσμάτων, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη πωλήσεων σε στις υφιστάμενες αγορές αλλά και σε νέες αγορές . Σχετικά με τις πωλήσεις και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, προσδοκούμε αύξηση κατά ποσοστό τουλάχιστον 10 % περίπου. Σχετικά με τα κέρδη προ φόρων και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, προσδοκούμε ένα θετικό αποτέλεσμα καλύτερο από τη προηγούμενη χρήση».

Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στην εικόνα που εμφανίζει η εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο η διοίκηση επισημαίνει ότι η πορεία της ζήτησης θα εξαρτηθεί από την γενικότερη πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Ισχυρό «ανάχωμα» για την εταιρεία είναι η απρόσκοπτη στόχευση στην καινοτομία μέσω της οποίας γίνεται εύκολα προσβάσιμη η υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

Σε ο,τι αφορά στην εικόνα των μεγεθών του 2022, τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 24,31% στα 12,3 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το 2021.

Ανάλογη αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων τα οποία ανήλθαν σε 1,24 εκατ. ευρώ έναντι 0,99 εκατ. ευρώ τη προηγούμενη χρήση, ενώ κατά 25% περίπου αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη που πλέον είναι μια «ανάσα» πριν από το 1 εκατ. ευρώ στις 988.807 ευρώ.

Κατά 20% αυξήθηκαν τα EBITDA τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,68 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο καθαρού κέρδους ανήλθε σε ποσοστό 35,50% έναντι 34,61% σε σχέση με τη προηγούμενη χρήση.

Την ίδια ώρα τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 28,7% στα 2 εκατ. ευρώ ενώ τα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της 31.12.2022 εμφανίζονται μειωμένα κατά 609.300,95 και διαμορφώθηκαν σε 621.365,40 έναντι 1,23 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο υποχρεώσεων η εταιρεία εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 3,96 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 2,7 εκατ. ευρώ αφορά σε μακροπρόθεσμα δάνεια.

Σημειώνεται ότι η Χαλβατζής Μακεδονική, μετρά 51 χρόνια στην εγχώρια αγορά και δραστηριοποιείται σε αρκετές κατηγορίες με αιχμή τις μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού, φρουτοσαλάτες, κομπόστες, λαχανικά σε άλμη – τουρσιά κ.α, ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 20 αγορές. Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές καινοτομίες της εταιρείας αφορά τη σειρά λαχανικών στον ατμό υπό το σήμα «Αγρόκηπος Χαλβατζή», η οποία επί της ουσίας «άνοιξε» ένα νέο segment στην αγορά, καλύπτοντας το «κενό» μεταξύ φρέσκων και κατεψυγμένων προϊόντων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό