20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στροφή στην αναλογικότητα για την Volkswagen

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen δέχθηκε δριμεία κριτική για το design της καμπίνας της τελευταίας γενιάς του Golf καθώς και του ID.3. Δικαίως καθώς οι εν λόγω καμπίνες ήταν ένας εργονομικός εφιάλτης με πληθώρα λαθών που δεν δικαιολογούνται εύκολα για μία εταιρία με το μέγεθος και τους πόρους της αλλά όπως και να έχει, το πρώτο βήμα για την οποιαδήποτε αλλαγή είναι η παραδοχή του λάθους και η Volkswagen αφού… τα άκουσε από τους πελάτες της, το παραδέχθηκε. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι να διορθωθεί η όποια αστοχία και σύμφωνα με τον σχεδιαστή εσωτερικών της Volkswagen, Darius Watola, το ID.2all Concept “δείχνει μία νέα προσέγγιση για όλα τα μοντέλα”.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι σε αυτή τη νέα προσέγγιση επιστρέφουν τα αναλογικά (και φωτιζόμενα) κουμπιά για τον χειρισμό και την ρύθμιση υποσυστημάτων όπως για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού/εξαερισμού με τις βασικές λειτουργίες να μην είναι πλέον κρυμμένες πίσω από έναν αριθμό υπομενού. Φυσικά υπάρχει μία επιπλέον οθόνη, η οποία βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού για προφανείς λόγους ασφάλειας, για την παροχή κρίσιμων πληροφοριών που αφορούν στην οδήγηση ενώ η καμπίνα του ID.2all Concept αντικατοπτρίζει και μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στα υλικά που χρησιμοποιούνται με την Volkswagen να προσπαθεί ενεργά να αφήσει στο παρελθόν στοιχεία όπως τα σκληρά πλαστικά, οι κόλλες, το δέρμα και το χρώμιο. Το εσωτερικό του πρωτότυπου για παράδειγμα διαθέτει διάφορα υφάσματα, Alcantara, μαλακά υλικά, ξύλο και μεταλλικά στοιχεία αν και δεδομένου ότι το μοντέλο προορίζεται να λανσαριστεί στην αγορά με αρχική τιμή μικρότερη των €25.000, δεν είμαστε σίγουροι πόσα και ποια υλικά θα περάσουν στην παραγωγή…

Αυτές που δεν υπάρχει λόγος να μην φτάσουν στην αγορά είναι οι έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις όπως ένας επιπλέον χώρος κάτω από το πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ που ούτως ή άλλως προσφέρει 490 λίτρα διαθέσιμης χωρητικότητας και το αναδιπλούμενο κάτω μέρος των πίσω καθισμάτων που επιτρέπει την τοποθέτηση ενός ποδηλάτου. Η νέα προσέγγιση που πραγματοποιεί ένα είδος άτυπης πρεμιέρας στο ID.2all Concept είναι μία απάντηση στην κριτική που δέχθηκε η Volkswagen τα περασμένα χρόνια καθώς και μία πρόγευση του οράματος που έχει η γερμανική μάρκα για το μέλλον. Ένα όραμα που θέλει όλα τα μοντέλα να έχουν ένα “σταθερό και ελκυστικό design, πάντοτε με μία μυστική σάλτσα”. Ένα όραμα για καλύτερη ποιότητα και πιο ανθρωποκεντρικό design το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Γιατί η καινοτομία είναι σημαντική αλλά εξίσου σημαντικές είναι οι επιθυμίες των ανθρώπων που θέλουν να σε εμπιστευτούν για την επόμενη αγορά τους, είτε αγόραζαν από εσένα τα τελευταία 50 χρόνια είτε είναι νέοι στην μάρκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό