18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα: H Σενεγάλη θα στείλει στρατό

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Σενεγάλη είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτά τα πραξικοπήματα, για αυτό θα πάμε»

Η Σενεγάλη θα συμμετάσχει σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο από τον Οργανισμό Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Αϊσάτα Ταλ Σαλ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η επικεφαλής της σενεγαλέζικης διπλωματίας επικαλέστηκε τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα της απέναντι στον ECOWAS και το γεγονός ότι σημειώνονται αλλεπάλληλα πραξικοπήματα στην περιοχή. «Για όλους αυτούς τους λόγους, οι Σενεγαλέζοι στρατιώτες θα πάνε εκεί», πρόσθεσε.

Ο Νίγηρας είναι ένα από τα 15 μέλη του ECOWAS και ο Οργανισμός έδωσε διορία στη στρατιωτική χούντα μέχρι την Κυριακή ώστε να αποκατασταθεί ο ανατραπείς πρόεδρος Μοαμέντ Μπαζούμ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να προσφύγει στη βία. Να σημειωθεί ότι ο Νίγηρας είναι το τέταρτο μέλος του ECOWAS όπου σημειώνεται στρατιωτικό πραξικόπημα από το 2020.

«Η Σενεγάλη είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτά τα πραξικοπήματα, για αυτό θα πάμε» στον Νίγηρα, είπε η Ταλ Σαλ. Όταν ρωτήθηκε γιατί ο ECOWAS θα έστελνε στρατιώτες στον Νίγηρα ενώ δεν το έκανε στο Μαλί, τη Γουινέα ή την Μπουρκίνα Φάσο, η υπουργός απάντησε: «Για να το πω απλά, επειδή αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό