22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στο φως αποθήκη απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Χώρος εντός οικίας που λειτουργούσε ως αποθήκη απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών προϊόντων που έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών εντοπίστηκε στην Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται άλλο ένα άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία-αποθήκη την Παρασκευή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20.237 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών ειδών που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών, 3.930 στάμπες επώνυμων εταιρειών, 129 τεμάχια καλλυντικών προϊόντων που πωλούνταν χωρίς παραστατικά και 18.210 ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τα 5.400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό