17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στο Φρούριο Φυλής εστιάζουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης – Εικόνες καταστροφής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην περιοχή του Φρουρίου της Φυλής, όπου μετά το μεσημέρι σημειώθηκε αναζωπύρωση, επικεντρώνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Περίπου στις 18:50 στην περιοχή έφτασε και ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, Παρασκευή, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως ήταν χαμηλότερης έντασης σε σχέση με αυτές που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνέχιζαν να επιχειρούν όλο το βράδυ.

Νωρίς το απόγευμα, μια μικρή αναζωπύρωση στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, στο Μενίδι, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους κατοίκους και την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά έχει αφήσει πίσω της εικόνες καταστροφής, καθώς περιουσίες χάθηκαν κυρίως στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, τη στιγμή που χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί.

Φωτιά στην Πάρνηθα, περιοχή Αγία Παρασκευή. Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI Φωτιά στην Πάρνηθα, περιοχή Αγία Παρασκευή. Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI Φωτιά στην Πάρνηθα, περιοχή Αγία Παρασκευή. Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI Φωτιά στην Πάρνηθα, περιοχή Αγία Παρασκευή. Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI Φωτιά στην Πάρνηθα, περιοχή Αγία Παρασκευή. Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Φωτιά στα όρια Έβρου – Ροδόπης: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Λεπτοκαρυάς

Φωτιά στο Λάγιο Λακωνίας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό