23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο Σύνταγμα θα κατέβουν στις 21 Απριλίου οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο και στις 21 Απριλίου καλούν Σωματεία και μαζικούς φορείς της Δυτικής Αττικής να κατέβουν μαζί τους σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 6,30 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επειγόντως την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τους Σωματείου Εργαζομένων Μανώλη Βαρδαβάκη, η μετατροπή σε νοσοκομείο μόνο COVID έγινε χωρίς να υπάρχει καμία γραπτή απόφαση αλλά με βάση το δελτίου τύπου του υπουργού Υγείας και προφορικές εντολές του διοικητή της 2η ΥΠΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νοσοκομείο. Κυρίως όμως δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία ως Γενικό Νοσοκομείο. Γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να επαληθευτεί το σενάριο για παραμονή ως νοσοκομείου μόνο COVID και την καλοκαιρινή περίοδο για την νοσηλεία ασθενών με COVID από τα νησιά του Αιγαίου, όπου η «απελευθέρωση του τουρισμού» χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπως έγινε πέρυσι, θα οδηγήσει πιθανότητα σε εξάπλωση της επιδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει, ότι αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η ανακοινωμένη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID από 129 σε 213 δε συνοδεύθηκε ούτε από «υπόσχεση» για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στα Κέντρα υγείας της περιοχής. Στην Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα. Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων.  Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός και κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας. Και αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να εξασφαλισθεί η  αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, αξιοποιούν την επιδημία για να εξασφαλίσουν νέα «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει του εργαζόμενους σε συνεχείς κινητοποιήσεις και ως εκ τούτου την Τετάρτη 21 Απριλίου θα συνεχίσουν όπως λένε τον αγώνα αυτόν στο Σύνταγμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό