19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στο Σχιστό μεταφέρονται οι 78 νεκροί του ναυαγίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σχιστό μεταφέρονται τα πτώματα των 78 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Τα θύματα της τραγωδίας μεταφέρθηκαν με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο στο Σχιστό Κορυδαλλού προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροψίες-νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.

Οι διαστάσεις της τραγωδίας είναι ασύλληπτες και πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό, 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, ενώ 104 άτομα έχουν διασωθεί.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ωστόσο ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων με τις μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών για τον αριθμό των παιδιών και των γυναικών που βρίσκονταν στα αμπάρια του μοιραίου αλιευτικού να συγκλονίζουν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, διασωθέντες μετέφεραν σε γιατρούς του νοσοκομείου της Καλαμάτας που τους περιέθαλψαν ότι στα αμπάρια του σκάφους βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Πύλος: «Αρνούνταν πεισματικά να τους βοηθήσουμε» – Γιατί δεν επενέβη νωρίτερα το Λιμενικό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό