23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο σφυρί η Ferrari F40 που ανήκε στον Alain Prost

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συναρμολόγηση της συγκεκριμένης F40 ολοκληρώθηκε το 1989, δύο χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του μοντέλου στο Maranello και παραδόθηκε για πρώτη φορά στον Alain Prost, όπου πήρε πινακίδες στη Γαλλία, τον Φεβρουάριο του 1990. Ο θρυλικός οδηγός της F1, ο οποίος μόλις είχε ενταχθεί στη Scuderia Ferrari, μετά βίας οδήγησε το ιταλικό supercar και το πούλησε λίγο μετά την παράδοση.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης του εξακολουθεί να είναι ενεργός του πρωταθλήματος Ferrari Challenge και όταν το αγόρασε, ζήτησε από τον Prost να το υπογράψει. Η υπογραφή του Γάλλου πρωταθλητή της F1 στην οροφή είναι ακόμα και σήμερα ορατή, με το αυτοκίνητο να “μετακομίζει” στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1995 στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αλλάχθηκε ο χιλιομετρητής, για να αναγράφει μίλια αντί χιλιόμετρα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά πουλήθηκε.

Τα επόμενα χρόνια, το εμβληματικό supercar άλλαξε χέρια μερικές φορές και το 2016 βρήκε νέο σπίτι. Ήταν την ίδια χρονιά που απέκτησε την πιστοποίηση από το τμήμα Ferrari Classiche. Αυτή αναφέρει ότι διατηρεί το αρχικό του αμάξωμα, τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και το πλαίσιο, ενώ πριν τέσσερα χρόνια τοποθετήθηκε νέο ρεζερβουάρ καυσίμου, κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού σέρβις. Επιπλέον, ένα νέο σετ ελαστικών περιμένει να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, αντικαθιστώντας αυτά που φοράει για πάνω από 10 χρόνια, αλλά έχουν γράψει λιγότερα από 2.900 μίλια (4.667 χλμ.).

Η F40 ήταν το τελευταίο supercar που εξελίχθηκε και πήρε την έγκριση του Enzo Ferrari, πριν τον θάνατό του, και από το εργοστάσιο της ιταλικής εταιρίας -μεταξύ 1987 και 1992- βγήκαν 1.315 αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο κόκκινο (Rosso Corsa) χαρακτηριστικό χρώμα της Ferrari.
Μηχανικά φορά έναν 2,9 λίτρων biturbo V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 478 άλογα και 577 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα.
Το αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s στη Λυόν της Γαλλίας, στις 10-12 Μαΐου, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από 2.500.000 έως 3.000.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει επιθυμητή τιμή πώλησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό