17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό των προσφύγων ο Αλφόνσο Ντέιβις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις, εξέφρασε την πρόθεση να δημιουργήσει ένα κύμα υποστήριξης για τους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που διορίσθηκε πρέσβης καλής θέλησης για την Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο αμυντικός των Βαυαρών γεννήθηκε από Λιβεριανούς γονείς σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Γκάνα, όπου πέρασε πέντε χρόνια πριν εγκατασταθεί στον Καναδά. Ο 20χρονος εντάχθηκε στην Μπάγερν το 2018 κι έπαιξε βασικό ρόλο στην ομάδα που κατάκτησε το Champions League και την Μπουντεσλίγκα, πέρυσι.

«Οι εμπειρίες μου με κάνουν να θέλω να μιλήσω για τους πρόσφυγες, να μοιραστώ τις ιστορίες τους και να βοηθήσω να κάνω τη διαφορά», δήλωσε ο Ντέιβις στην ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου.

«Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να βοηθούν τους πρόσφυγες όπου κι αν βρίσκονται. Οι πρόσφυγες χρειάζονται την υποστήριξή μας για να επιβιώσουν, αλλά και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να ευδοκιμήσουν πραγματικά».

Ο Ντέιβις είπε ότι ήταν ευγνώμων που οι γονείς του έφυγαν από τη Λιβερία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και ήθελε η ιστορία του να εμπνεύσει πρόσφυγες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό