23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στο πλευρό του διαιτητή που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση η Γαλλική Ομοσπονδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος διαιτητής Τζόσεφ Μπισάνγκ δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό που βρισκόταν στα court seats του «ΣΕΦ» στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για τη 14η αγωνιστική της Euroleague.

Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά και σύμφωνα με το φύλλο αγώνα η φράση που ειπώθηκε ήταν «άντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού». Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση και καταδίκασε την συμπεριφορά του φιλάθλου.

Με τη σειρά της, η γαλλική ομοσπονδία στάθηκε στο πλευρό του Μπισάνγκ μετά το συμβάν και ζήτησε από την Euroleague και την ελληνική ομοσπονδία να λάβουν μέτρα.

Η ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας:

«Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε χθες το βράδυ στην Ελλάδα ο Γάλλος διαιτητής Τζόσεφ Μπισάνγκ κατά τη διάρκεια αγώνα της Ευρωλίγκας. Η FFBB θα ήθελε να του παράσχει όλη την υποστήριξή της μετά από αυτό το απαράδεκτο περιστατικό.

Ήδη έχει ζητήσει από την Ευρωλίγκα και την ελληνική ομοσπονδία να λάβουν μέτρα συνεπή με τη σοβαρότητα των γεγονότων. Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μας υπενθυμίζει ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο άθλημά μας και στην κοινωνία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό