16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο Νέο Δελχί ο Ν. Δένδιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, στην ατζέντα βρέθηκαν η ενίσχυση της πολυδιάστατης συνεργασίας Ελλάδας- Ινδίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Ινδο-Ειρηνικό.

«Φιλοδοξούμε η σχέση Ελλάδας- Ινδίας να γίνει στρατηγική» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση της διμερούς μας εταιρικής σχέσης». Όπως υπενθύμισε, αυτή είναι η τρίτη συνάντηση των δύο υπουργών σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ πρόσθεσε πως ελπίζει σύντομα ο ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός Μόντι να συναντηθούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Ινδία γιορτάζει 75 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της χώρας και η Ελλάδα 200 χρόνια, «αλλά μοιραζόμαστε επίσης το γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι και εσείς είστε μακράν η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, μια πολύ περήφανη δημοκρατία».

«Ο Μαχάτμα Γκάντι γεννήθηκε εδώ, επίσης ο Νεχρού, ο Σερντάτ Πατέλ, πολύ σημαντικοί πολιτικοί άνδρες που είναι πολύ γνωστοί στον κόσμο, όχι μόνο σε εμάς», σημείωσε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε πολλά πράγματα με πολύ παρόμοιο τρόπο: το Διεθνές Δίκαιο, την κυριαρχία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την απαγόρευση της χρήσης βίας και την κοινή μας δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, στην UNCLOS. Αυτό και η θαλάσσια ασφάλεια είναι πολύ σημαντικά για εμάς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό