19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Στο μικροσκόπιο το κιγκλίδωμα της γέφυρας – Τι εξετάζουν οι αρχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και την κατάστασή του εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό η προσοχή, δύο ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, με την πτώση λεωφορείου από γέφυρα στη Βενετία της Ιταλίας.

Κατά το δυστύχημα, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με ειδικούς, τους οποίους επικαλούνται ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο ύψους ενώ, πριν από το σημείο της πτώσης του λεωφορείου, είχαν αφαιρεθεί σχεδόν δυο μέτρα κιγκλιδώματος.

Ιταλία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα (βίντεο)

«Πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι ήταν στην ουσία ένα μικρό τοιχάκι», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 υπογραμμίζει ότι «αν είχε επισκευαστεί πρόσφατα ή αντικατασταθεί από ένα νέο “κυματιστό” κιγκλίδωμα, το λεωφορείο ίσως να μην είχε πέσει στο κενό».

Το γεγονός πως δεν είχε αντικατασταθεί το κιγκλίδωμα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας για το δυστύχημα.

«Πρέπει να σκεφτούμε τους ζωντανούς»: Βαρύ πένθος στη Βενετία μετά την πτώση του λεωφορείου- Οι πρώτες υποθέσεις

Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει παράλληλα αν το δυστύχημα οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, σε αδιαθεσία του, ή αν ο 40χρονος Ιταλός που οδηγούσε το λεωφορείο -και o οποίος έχασε την ζωή του- μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή της πτώσης του λεωφορείου από την οδογέφυρα.

Οι αρχές εξετάζουν, παράλληλα, και το μαύρο κουτί του οχήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό