23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο «μικροσκόπιο» σκληροί κακοποιοί με εμπλοκή σε παλαιότερο «χτύπημα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σχετικά με το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, είναι πολύ πιθανό, οι δράστες να είναι σκληροί κακοποιοί, μέλη γνωστής συμμορίας Αλβανών, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες και στο παρελθόν.

Οι Αρχές τους συσχετίζουν με το περιστατικό στα βόρεια προάστια μέσα σε καφετέρια, πριν από μερικούς μήνες, όπου τότε ο βασικός δράστης δεν είχε συλληφθεί και είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους ενώ εξετάζεται η πορεία του ασημί τζιπ μέσα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές και δύο από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου έβγαλαν όπλο, ενώ από την σήμανση βρήκαν 4 κάλυκες που θα σταλούν εγκληματολογικά για να διαπιστωθεί εάν είναι από το ίδιο όπλο .

Επίσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ  έχουν ταυτοποίησει από που νοικιάστηκε το ασημί αυτοκίνητο.

Το χρονικό

Οι τρεις νεαροί άνδρες ήρθαν στην Αθήνα μαζί με άλλους φίλους τους και βγήκαν το βράδυ της Παρασκευής (15.12.2023) στο Γκάζι για το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους, ο οποίος παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου. Πέρασαν από διάφορα κλαμπ της περιοχής και κατέληξαν σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά γύρω στις 03:00.

Γύρω στις 06:00, έφυγαν από το κλαμπ και πήγαν να φάνε σε μια πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου, κοντά σε άλλο γνωστό κλαμπ της περιοχής. Λίγο μετά και ενώ κάποιοι έτρωγαν, ένας από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα, φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ.

Το τζιπ σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δυο άτομα, πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας, κατέβηκαν και τους πλησίασαν. Ένας εκ των δύο έριξε ένα χαστούκι, σε έναν από την παρέα την Κρητικών και οι υπόλοιποι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγάλει όπλο και να ρίξει προς το μέρος τους.

Από τους πυροβολισμούς κατέληξαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύονται. Ο ένας, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό