16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο Λιμάνι της πόλης μεταφέρεται το αντιτορπιλικό Βέλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το Μέγαρο Μουσικής στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος προκειμένου να υποστεί εργασίες για τις φθορές που υπέστη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η μεταφορά του αντιτορπιλικού από το Μέγαρο Μουσικής  προς το Λιμάνι της πόλης ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής αφού προηγήθηκαν εργασίες από ειδικά συνεργεία, ξεκίνησε η μεταφορά του αντιτορπιλικού συνοδεία δύο ρυμουλκών.

Ένα ακόμη πλωτό σκάφος βρίσκεται στη μέση της διαδρομής ώστε το αντιτορπιλικό να πλεύσει σε μεγαλύτερο βάθος υδάτων του Θερμαϊκού και να συνεχίσει τη ρυμούλκησή του.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, τα ειδικά συνεργεία με τη συνδρομή δύτη κατάφεραν να συγκρατήσουν το ιστορικό πλοίο, με προτεραιότητα το δέσιμο των κάβων.

Σημειώνεται ότι το «Βέλος» υπέστη για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες εκτεταμένες φθορές από την κακοκαιρία, ενώ ο Σύλλογος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων έχει ζητήσει για την προστασία του, τη μεταφορά του προς το Παλαιό Φάληρο.

Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφέρθηκε στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και με δήλωσή του τόνισε την «επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί το “Βέλος” στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί». Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για «υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη

Ευάγγελος Αποστολάκης / Eurokinissi

«Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, τα οποία συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό, το αντιτορπιλικό (Α/Τ) “Βέλος”, σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το “Βέλος” στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό