18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο Λιδωρίκι οι Κινητές Μονάδες Υγείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, το ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 2η φορά στο Λιδωρίκι από 22-24 Απριλίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στο Λιδωρίκι είναι (Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Διαιτολόγος, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Γενικός Χειρουργός).

Τα ιατρεία θα διεξαχθούν στο Κέντρο Υγείας στο Λιδωρίκι το Σάββατο 22 Απριλίου (09:00 – 17:00), την Κυριακή 23 Απριλίου (09:00 – 17:00) και τη Δευτέρα 24 Απριλίου (09:00 – 17:00).

Θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες & διαγνωστικές εξετάσεις:

Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφίαΨηφιακός ακτινολογικός έλεγχοςΜέτρηση οστικής πυκνότηταςΧειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστούΈλεγχος ΠροστάτηΑφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλωνΤεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας)Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχοςΈλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – ΒυθοσκόπησηΑκοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπησηΈλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέτασηΠνευμονολογική εξέταση, σπιρομέτρησηΑνίχνευση Μαθησιακών ΔυσκολιώνΔιατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση Ηλεκτρονική καταχώρηση ραντεβού μέσω του https://mykim.gr ή της εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 2447694 (Δευ – Παρ,13:00 – 16:00).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της “Αναγέννηση και Πρόοδος” μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες: www.mmu.gr & www.randp.gr

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της αποστολής, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα

λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εκατόν σαράντα δύο (142) αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό