16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο κενό η πρόταση Χαρίτση για από από κοινού πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην άρνηση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης φαίνεται πως προσκρούει τελικώς η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση για από κοινού κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με φόντο το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Κατά πληροφορίες, η Πέτη Πέρκα ανέλαβε να διερευνήσει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας. Οι σχετικές ζυμώσεις ωστόσο δεν ευοδώθηκαν, αν και σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, τα κόμματα εμφανίστηκαν θετικά στη συζήτηση, πλην του Περισσού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συνταχθεί με το αίτημα Χαρίτση, μέσω της νέας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά, η οποία δήλωσε πως ακόμα και αν όλα τα κόμματα της Αριστεράς συμφωνήσουν,  η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, να απαντά, σχολιάζοντας πως η Κουμουνδούρου για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει  το μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Όσο για τη Χαριλάου Τρικούπη, αν και ακόμη δεν έχει απαντήσει επισήμως αρνητικά στο αίτημα της Νέας Αριστεράς, δεν αναμένεται να συμφωνήσει, με τον Δημήτρη Μάντζο να αναλύει αργότερα τους λόγους από βήματος. Μένει να απαντήσει και η Πλεύση Ελευθερίας, η οποία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό