24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στο Κίεβο τον Φεβρουάριο για διαβουλεύσεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κομισιόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΕΕ στηρίζει την Ουκρανία και το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, καθώς επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να μεταβεί ξανά στο Κίεβο για διαβουλεύσεις στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το αρχικό σχέδιο, που πρότεινε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, ήταν ότι περίπου «10 έως 15 επίτροποι» που εργάζονται για το θέμα της Ουκρανίας ευρύτερα, από το εμπόριο έως τις ψηφιακές πολιτικές, θα πρέπει να συναντήσουν τους ομολόγους τους στο Κίεβο. Στόχος είναι η «περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων» και η επίδειξη αλληλεγγύης. Είναι μια «αναγνώριση της προόδου που κάνει η Ουκρανία στην πορεία της προς την Ευρώπη», είπε ο αξιωματούχος. Όπως αναφέρει το POLITICO, η πρόεδρος της Κομισιόν «τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα είναι φυσικά εθελοντικό».

Μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι Επίτροποι που εργάζονται για την Ουκρανία που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι περιλαμβάνουν τον επικεφαλής εμπορίου της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής Διπλωματίας Γιοσέπ Μπορέλ, αλλά και τον Γιάνες Λέναρτσιτς, υπεύθυνο για τη διαχείριση κρίσεων και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ένας αξιωματούχος ανέφερε στο POLITICO επίσης ότι μπορεί να μετέχει στην αποστολή η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, τον Τιερί Μπρετόν, αλλά και τον Μαργαρίτη Σχοινά και την Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό