23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο «κάδρο» και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου 

Ειδήσεις Ελλάδα

Το όνομα του άκρως επιτυχημένου δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, ακούγεται τις τελευταίες ώρες έντονα σε σχέση με τις εξελίξεις στην υποψηφιότητα, που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για την περιφέρεια Αττικής.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε διερευνητική συνάντηση σήμερα με τον κ. Παπανικολάου, μετά το θέμα που προέκυψε με τον Γιώργο Πατούλη.

Ποιος είναι ο Γιώργος Παπανικολάου

Ο Γιώργος Παπανικολάου, μάχιμος δικηγόρος, έχει μακρά ενασχόληση με τα κοινά και σημαντική παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ.

Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Κατά τη θητεία του διετέλεσε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE). Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Από το 2014 είναι δήμαρχος Γλυφάδας. Τον Μάιο εκείνο του έτους εξελέγη με ποσοστό 62.93% στον δεύτερο γύρο. Επανεξελέγη το 2019 με θριαμβευτικό τρόπο, αφού εξασφάλισε ποσοστό 80% από τον πρώτο γύρο.

Ο πρώτος πολίτης της Γλυφάδας είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύα Ντογιάκου, με την οποία έχουν αποκτήσει 4 παιδιά. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Espresso είχε δηλώσει πως ο τίτλος το πολύτεκνου πατέρα είναι ο πιο σημαντικός της ζωής του. «Μεγάλωσα κι εγώ σε πολύτεκνη οικογένεια και πάντα ονειρευόμουν μια οικογένεια με πολλά παιδιά, που έχει αγωνίες, έχει ανησυχίες, αλλά κυρίως έχει χαρές και πολλή αγάπη» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό