18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο Ισραήλ έφθασαν άλλοι 12 όμηροι – Πληροφορίες για επέκταση της εκεχειρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι επήλθε συμφωνία για άλλες δύο ημέρες προσωρινής κατάπαυσης του πυρός

Στην Αίγυπτο πέρασε από τη Γάζα το βράδυ της Τρίτης η τελευταία ομάδα 12 ομήρων που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν, περιλαμβάνονται μια Αυστριακή, δύο Αργεντινές και μια Φιλιππινέζα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η οποία επικαλείται δηλώσεις αιγυπτιακών πηγών ασφαλείας στην εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed, Ισραήλ και Χαμάς φαίνεται ότι συμφώνησαν σε μία διήμερη επέκταση της εκεχειρίας.

Η νέα επέκταση της συμφωνίας Ισραήλ και Χαμάς θα ισχύσει για ακόμη δύο ημέρες με τους αρχικούς όρους, δηλαδή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους, αλλά και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, σύμφωνα με τη Haaretz.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αξιωματούχοι από το Ισραήλ έχουν επιβεβαιώσει μόνο ότι υπάρχει πρόταση για διήμερη επέκταση της συμφωνίας, αλλά δεν αποκάλυψαν αν όντως συμφώνησαν με τη Χαμάς και αρκέστηκαν να πουν, ότι «την εξετάζουν».

Αποφυλακίστηκαν 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και αναχώρησαν για τη Δυτική Όχθη

Τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, όλοι τους γυναίκες και νέοι κάτω των 19 ετών, απελευθερώθηκαν απόψε από τις ισραηλινές φυλακές, αφότου η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ απελευθέρωσαν δέκα Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνεται το λεωφορείο που μετέφερε τους Παλαιστίνιους να αναχωρεί από τη φυλακή Όφερ με προορισμό την πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Όχθης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Καθημερινά, από την περασμένη Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει περίπου 10 Ισραηλινούς ομήρους, γυναίκες και παιδιά που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από το Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, οι ισραηλινές αρχές απελευθερώνουν τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό