16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σειρά θεμάτων θα απασχολήσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 12:00 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, καθώς και η υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ειδικότερα, στην ατζέντα της συνεδρίασης συμπεριλήφθηκαν:

– Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης για την υποβολή του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

– Eισήγηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την κρατική αρωγή.

– Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής παρακολούθησης αξιοποίησης λιμένων.

– Εισήγηση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό της ανάδειξης και αξιοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοϊου.

– Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με:

– τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια

– την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων

– την επιλογή και διορισμό τακτικού και αναπληρωματικού μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό