19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Διάστημα για πρώτη φορά ταυτόχρονα μητέρα και κόρη (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Virgin Galactic, ο διαστημικός βραχίονας της Virgin, εκτόξευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε απευθείας μετάδοση την δεύτερη επίσημη εμπορική-τουριστική πτήση της. Στη πρώτη επίσημη πτήση πριν από 6 εβδομάδες επιβάτες ήταν αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας της Ιταλίας και ο εκπαιδευτής αστροναυτών της Virgin Galactic.

Αυτή η δεύτερη πτήση λογίζεται από την εταιρεία ως η… πρεμιέρα της εταιρείας στις εμπορικές-τουριστικές πτήσεις αφού είναι η πρώτη που οι επιβάτες πλήρωσαν το… τσουχτερό αντίτιμο για την πτήση.

Η Virgin Galactic ξεκίνησε τις πτήσεις μετά από 15 χρόνια προσπαθειών και ανάπτυξης του σκάφους που πραγματοποιεί σύντομες, προς το παρόν, βόλτες στα σύνορα Γης-Διαστήματος. Σε αυτή την νέα πτήση που αποκαλείται Galactic 02,επιβάτες είναι ένας 80χρονος και μια μητέρα με την κόρη της.

Η Κίσα Σάχαφ, 46 ετών και η κόρη της Αναστάσια Μάγιερς, 18 ετών, κατάγονται από την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι από την Καραϊβική που θα πετάξουν στο διάστημα. Η Κίσα κέρδισε τη θέση της έπειτα από κλήρωση, επειδή συμμετείχε σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων για τη Virgin Galactic. Δεν είναι γνωστό το ποσό της δωρεάς που έκανε, αν και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μόλις 10 δολάρια. Ο ίδιος ο Μπράνσον της ανακοίνωσε τα καλά νέα: πήγε αυτοπροσώπως στο σπίτι της για να της παραδώσει τη στολή του αστροναύτη.

Ο τρίτος επιβάτης, ο Τζον Γκούντγουιν, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Το 2014 διαγνώστηκε με Πάρκινσον. Θα είναι ο δεύτερος άνθρωπος με αυτήν την ασθένεια που θα βρεθεί στο διάστημα, όχι όμως και ο γηραιότερος, αν και έχει κλείσει τα 80 του: το ρεκόρ ανήκει στον «κάπτεν Κερκ» του Σταρ Τρεκ, τον Ουίλιαμ Σάτνερ, που έκανε διαστημική πτήση σε ηλικία 90 ετών.

Στο σκάφος θα βρίσκονται επίσης μια υπάλληλος της Virgin Galactic, η Μπεθ Μόουζις, και δύο πιλότοι. Η πτήση διαρκεί συνολικά 90 λεπτά αλλά οι επιβάτες θα περάσουν μόνο μερικά λεπτά στο Διάστημα. Λιγότεροι από 700 άνθρωποι έχουν ταξιδέψει μέχρι σήμερα στο διάστημα. Περίπου 800 πελάτες της Virgin Galactic έχουν αγοράσει εισιτήριο, που στοίχιζε αρχικά 200-250.000 δολάρια και στη συνέχεια η τιμή του ανέβηκε στα 450.000 δολάρια.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό