19.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Στους 10 οι νεκροί στην 14ώροφη πολυκατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες

Ειδήσεις Ελλάδα

Στους δέκα ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μια 14ώροφη πολυκατοικία στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά την πρώτη επιθεώρηση (του χώρου) από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού τμήματος εντοπίστηκαν δέκα πτώματα» είπε στους δημοσιογράφους η περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ.

Την Παρασκευή το πρωί, οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 14 αγνοούμενους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα συνολικά 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο εντοπισμός των νεκρών έγινε μέσω drones.

Κανένα από τα 138 διαμερίσματα δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

«Σαν να ήταν από άχυρο», δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση κάτοικος της περιοχής. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο αέρας φυσούσε δυνατά εκείνη τη στιγμή και η φωτιά εξαπλωνόταν με εντυπωσιακή ταχύτητα». «Είναι τρομερό να σκέφτεσαι ότι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό».

Η Εσθερ Πουτσάδες, της τοπικής ένωσης Βιομηχανικών Μηχανικών (COGITI) δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο A Punt ότι η πρόσοψη του κτηρίου ήταν κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη, υλικό εξαιρετικά εύφλεκτο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα από τις προσπάθειες κατάσβεσης έδειξε τη διάσωση από τους πυροσβέστες ενός πατέρα και της κόρης του που είχαν παγιδευτεί στο μπαλκόνι τους.

Συνολικά, 22 ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στάλθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μαζί με οκτώ μονάδες Πρώτων Βοηθειών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό