21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Στοπ» στην είσοδο επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαγορεύει  την είσοδο επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες από τις 3 Οκτωβρίου η Νορβηγία ακολουθώντας τη Φινλανδία, τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Η κίνηση αυτή συνιστά μέρος των μέτρων που έχει λάβει η Δύση και τα οποία έχουν ως στόχο να περιορίσουν τα έσοδα της Ρωσίας, τα οποία χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό οι κυρώσεις να είναι αποτελεσματικές ώστε να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα έσοδα που χρειάζεται το ρωσικό κράτος για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Άννικεν Χούτφελντ.

Οχήματα που ανήκουν σε Νορβηγούς πολίτες ή είναι πολίτες του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) με μόνιμη διαμονή στην Ρωσία ή τα μέλη των οικογενειών τους θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Οι Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία Λιθουανία και Πολωνία είχαν προηγουμένως εισαγάγει παρόμοιες απαγορεύσεις σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό