20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στον χάρτη ανάπτυξης της βελγικής Cegeka η Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα θα γίνει η τέταρτη χώρα στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, μετά τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία.

Η Cegeka, ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) με έδρα το Βέλγιο, ξεκινά την επέκτασή της στη χώρα μας με την αναζήτηση νέου χώρου γραφείων και την πρόσληψη των πρώτων στελεχών της στην Αθήνα. Η εταιρεία αναζητά επαγγελματίες πληροφορικής υψηλής εξειδίκευσης για να ενταχθούν στην ομάδα της.

Από την Αθήνα, η Cegeka θα αναπτύξει δραστηριότητες στην Ελλάδα ως μέρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της και στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με τον  Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, Tom De Vos, «αναμένοντας να φτάσουμε τους 300 εργαζόμενους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των ταλέντων πληροφορικής στην Ελλάδα για να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην Ευρώπη. Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί την εξέλιξη και την ανάπτυξη των εργαζομένων. Με την περήφανη ιστορία δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας της Ελλάδας, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της χώρας για να προωθήσουμε την καινοτομία και την αριστεία».

Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης της Cegeka στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά βασικά στάδια. Η Cegeka έχει ήδη ιδρύσει μια νομική οντότητα και ένας υπεύθυνος προσλήψεων θα αναλάβει να την στελεχώσει με εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής που ταυτίζονται με τις αξίες της Cegeka. Παράλληλα, αναζητείται επαγγελματικός χώρος γραφείων στην Αθήνα για να προσφέρει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει για την κάλυψη 15 ανοιχτών θέσεων, που καλύπτουν διαφορετικούς ρόλους και τεχνογνωσία στον τομέα της Πληροφορικής. Οι απλοποιημένες διαδικασίες στελέχωσης θα εξασφαλίσουν την ομαλή ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων, θέτοντας τις βάσεις για την επιτυχία τους. Ταυτόχρονα, η Cegeka θα εξερευνήσει ενεργά την τοπική αγορά, αναζητώντας εμπορικές ευκαιρίες.

«Αυτή η στρατηγική έρευνα θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών συνεργασιών, έργων και συνεργασιών που ευθυγραμμίζονται με το όραμα της Cegeka, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά», εξηγεί ο Tom De Vos.

Ως οικογενειακή εταιρεία, η Cegeka έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια, που κορυφώθηκε με κύκλο εργασιών 871 εκατομμυρίων ευρώ το 2022. Εκτός από τις περιοχές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, από όπου εξυπηρετούνται οι πελάτες της, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Διαθέτει 2 μεγάλα Data Centers και εκτιμά ότι συνολικά το 2023 θα προσθέσει στο δυναμικό της επιπλέον 1.000 άτομα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό