24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στον πρωθυπουργό η μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά-Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Παραδόθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η μελέτη για το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων στην Ελλάδα.

Τη μελέτη διεξήγαγαν οι επιστήμονες κ. Ηλίας Μόσιαλος και κ. Βασίλης Παπαλόης, προκειμένου να έχει η χώρα μας άμεσα Εθνικό Σχέδιο.

Συγκεκριμένα, το 2019, το Ίδρυμα Ωνάση, αφού διασφάλισε τη διακομματική αποδοχή, ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στο London School of Economics σε συνεργασία με το Imperial College London. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι οι Έλληνεςεπιστήμονες Ηλίας Μόσιαλος και Βασίλης Παπαλόης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ερευνητικό έργο τους και σήμερα το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων παραδίδεται στην Πολιτεία.

Επόμενο βήμα θα είναι η προσαρμογή και μετατροπή της μελέτης σε νόμο του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2021, θα πραγματοποιηθεί επίσημη αναλυτική παρουσίαση των σημαντικότερων προτάσεων για την εφαρμογή της μελέτης.

Ανθή Αγγελοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό