20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στον Λίβανο ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον Λίβανο μεταβαίνει υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν για να συζητήσει την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο τον  Ιρανό πρεσβευτή στη Βηρυτό.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ,ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν εξέφρασε την ετοιμότητα του Ιράν να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, οι πρόεδροι του Ιράν και της Συρίας, Εμπραχίμ Ραΐσι και Μπασάρ αλ Άσαντ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία προέτρεψαν τις ισλαμικές χώρες να καταλήξουν σε συμφωνία για μια ενιαία θέση στήριξης των Παλαιστινίων, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Nournews.

«Οι ισλαμικές και αραβικές χώρες, καθώς και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου πρέπει να καταλήξουν σε μια ενιαία θέση για να σταματήσουν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού», είπε ο Ιρανός πρόεδρος στον Σύρο ομόλογό του, αναφέρει το Nournews.

Ο Ραΐσι και ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συζήτησαν επίσης χθες, την παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους από τότε που οι δύο χώρες συμφώνησαν  για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων τον  περασμένο Μάρτιο, με τη μεσολάβηση της Κίνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό