22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος και ένα ακόμη άτομο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής για τη φωτιά στο Λαύριο ενώ επιβλήθηκε στον ίδιο και σε ένα ακόμη άτομο διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, στον καθένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. 

Ειδικότερα, από την Πυροσβεστική γίνονται γνωστά τα εξής: «Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο ημεδαπός υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος, μαζί με τον ημεδαπό βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.

»Ακολουθήθηκε και για τους δύο (2) η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (12/3) σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύσουν στην περιοχή για την κατάσβεσή της. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε καλαμιές και δεν απείλησε κατοικίες ενώ γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πρωί της Τετάρτης (13/3) έγινε γνωστό ότι παραδόθηκε ο αντιδήμαρχος στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

Δήμαρχος: «Δεν την έβαλε αξιωματούχος του δήμου»

Ο ίδιος ο δήμαρχος, μετά από τη διάσταση που πήρε το θέμα, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και στον Γ. Παπαδάκη και το διέψευσε. «Έγινε ελεγχόμενη καύση ξύλων και με άδεια της Πυροσβεστικής σε παλιό γήπεδο και όταν ξέφυγε λόγω του Νοτιά, αντιμετωπίστηκε άμεσα», υποστήριξε ο δήμαρχος.

«Ούτε εμπρησμός είναι, ούτε αναζητείται κανένας , δεν γνωρίζω πως προέκυψε η είδηση. Ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι», εξήγησε ο κ. Λουκάς.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό