18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στον εισαγγελέα η 49χρονη που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά της

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώπιον του εισαγγελέα Ζακύνθου θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα η 49χρονη μητέρα, η οποία συνελήφθη μετά την καταγγελία για κακοποίηση των ανηλίκων υιοθετημένων παιδιών της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 12 και 9 ετών, πήγαν στην γειτόνισσα τους, στο χωριό Άγιος Δημήτρης Ζακύνθου και της ζήτησαν να καλέσει την αστυνομία για να καταγγείλουν την κακοποιητική συμπεριφορά της μητέρας τους.

Ο σύζυγος της 49χρονης αυτοκτόνησε πριν λίγες ημέρες, ενώ τα δυο παιδιά υιοθετήθηκαν από το ζευγάρι πριν τρία περίπου χρόνια. Τα δυο παιδιά φαίνεται να κατάθεσαν στην αστυνομία ότι η 49χρονη άρχισε να τα κακοποιεί αμέσως μετά την υιοθεσία τους.

Τα παιδιά είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης σε διάφορα σημεία του σώματός τους γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς που τα εξέτασαν. Τα παιδιά βρίσκονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Γιαννόπουλος: «Τα παιδιά είναι στο νοσοκομείο»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Action 24, για την υπόθεση των κακοποιημένων παιδιών στη Ζάκυνθο, ανέφερε ότι «οι προϋποθέσεις υιοθεσίας είναι η νομοθεσία η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή όπου την αρμοδιότητα την έχουν οι περιφέρειες. Οι περιφέρειες έχουν ένα σύστημα και μέσα εκεί υπάρχουν οι οικογένειες οι οποίες ελέγχονται κατά πόσο είναι κατάλληλες να υιοθετήσουν παιδιά. Στη συνέχεια γίνεται η ένωση. Εμείς έχουμε παιδιά, τα οποία είναι διαθέσιμα, όπως ήταν αυτά τα δύο παιδάκια που τα είχαμε πάρει εμείς μετά από εισαγγελική εντολή και, στη συνέχεια, δικαστική απόφαση για γονική μέριμνα. Ήταν 7 και 4 χρόνων, το 2019. Πρέπει να πούμε, όμως, ότι η οικογένεια που βρέθηκε ήταν στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Άρα, λοιπόν, εκείνη ανέλαβε την όλη έρευνα, πρώτον αν είναι κατάλληλη, και δεύτερον, αν ταιριάζουνε τα παιδιά με την οικογένεια και, στη συνέχεια, πήγανε μόνιμα και μείνανε σε αυτή την οικογένεια. Υποτίθεται ότι έγινε ένας έλεγχος, διεξοδικός, από την Περιφέρεια».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» σχετικά με τις συνθήκες υιοθεσίας των παιδιών υπογράμμισε ότι «τα παιδιά ήρθαν στο Χαμόγελο, σε ένα από τα σπίτια του Χαμόγελου στη Βόρεια Ελλάδα, μετά από εισαγγελική εντολή γιατί ήταν η κατάσταση φρίκη εκεί που ζούσανε. Υπήρχαν οι προϋποθέσεις να πάνε για υιοθεσία. Τα παιδιά, αφού τελικά αποφάσισε η Περιφέρεια ότι είναι καλά, μας είπανε ότι θα πάνε πλέον μόνιμα να μείνουν. Γιατί είχαν κάνει επισκέψεις μαζί με κοινωνικούς λειτουργούς της περιφέρειας, τα είχαν δει, είχαν προχωρήσει και, έτσι, τοποθετήθηκαν μόνιμα στην οικογένεια. Στη συνέχεια, τότε που λάβαμε γνώση για το τι γίνεται, ήταν όταν στις 6 του μηνός τηλεφώνησε η γειτόνισσα και μας είπε ότι ο νεαρός πήγε εκεί και της κατήγγειλε ότι υπάρχει κακοποίηση από τη μητέρα και ο πατέρας είχε αυτοκτονήσει. Τότε λάβαμε γνώση και, μετά, ξετυλίχθηκε το κουβάρι, πήραμε την αστυνομία και έστειλαν περιπολικό».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι «τώρα τα παιδιά είναι στο νοσοκομείο, κοντά με ανθρώπους που τα νοιάζονται. Και θέλουμε, ελπίζουμε αυτοί οι άνθρωποι που τα νοιάζονται αυτή τη στιγμή να τους έδιναν τη δυνατότητα να πήγαιναν κοντά τους μετά από εισαγγελική έρευνα και δικαστική απόφαση, γιατί θα μπορούσαν να προχωρήσουν τη ζωή τους σε ένα από τα σπίτια μας, αλλά φανταστείετ πόσες φορές τα παιδιά αυτά αλλάξανε αγκαλιά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό