22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στον «αέρα» το Σούπερ Καπ Τουρκίας, οι Σαουδάραβες απαγόρευσαν εθνικά σύμβολα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γαλατασαράι αντιμετωπίζει τη Φενεμπαχτσσέ την Παρασκευή (29/12, 19:45) στον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας, ωστόσο η διεξαγωγή του ματς φαίνεται πως είναι στον «αέρα». Οι δύο ομάδες ταξίδεψαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για την αναμέτρηση, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο επεισοδιακό μεταξύ τους ντέρμπι.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να εμφανίσουν την σημαία της χώρας του και πανό στα αγγλικά που θα έστελναν μήνυμα ειρήνης, ένα πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση τους κράτους τους, καθώς παράλληλα να ανακρουστεί και ο εθνικός τους ύμνος.

Εντούτοις, οι Σαουδάραβες τους ενημέρωσαν πως δεν θα τους επιτραπεί η επίδειξη εθνικών συμβόλων στη χώρα τους, με συνέπεια η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να απευθυνθεί σε μία έκτακτη συνεδρίαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται πως στο μεταξύ τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα πρόσφατα (24/12, 0-0) είχε προκληθεί σάλος με βίντεο και δηλώσεις των δύο ομάδων. Από την μεριά της, η Γαλατασαράι δημοσίευσε μία φωτογραφία του Μάουρο Ικάρντι με μαυρισμένο μάτι και υποστήριξε πως ο διαιτητής δεν είχε καταλογίσει καθαρό πέναλτι υπέρ της.

Απεναντίας, η Φενερμπαχτσέ απάντησε στην ανακοίνωσή της λέγοντας: «Προσπαθώντας να θυματοποιηθείς για έναν παίκτη που χτύπησε το δοκάρι. Στη διάθεση του κοινού». Επιπλέον, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο σέντερ φορ της, Έντιν Τζέκο: «Ο τύπος χτύπησε το δοκάρι με το κεφάλι του και τον έβαλαν στο Instagram να κλαίει για πέναλτι. Κλασικό τους. Ντροπή. Σοβαρέψου Φαμπρίτσιο. Είσαι καλύτερος από αυτό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό