16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στις 7 Σεπτεμβρίου η ολοκαίνουρια Lotus Emeya

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν πολλά χρόνια από το τελευταίο “καυτό” sedan της Lotus (βλ. Carlton) αλλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης αυτό αλλάζει καθώς η αγγλική εταιρία ανακοίνωσε ότι το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, μετά την Evija και την Eletre, θα ονομαστεί “Emeya” και θα πάρει τη μορφή ενός εντυπωσιακού, αεροδυναμικού sedan. Το σύντομο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτει πολλά αναφορικά με το design του αμαξώματος αλλά τουλάχιστον μας δείχνει τον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων.

Το teaser δεν αποκαλύπτει ούτε την καμπίνα του νέου μοντέλου αλλά ούτε παρέχει επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά στα μηχανικά της Emeya. Αμφότερα αναμένεται να έχουν κάποια, λίγα ή πολλά θα μάθουμε στην επίσημη πρεμιέρα, με την Eletre καθώς τόσο το ηλεκτρικό SUV όσο και το νέο sedan χρησιμοποιούν την ίδια αρχιτεκτονική. Η λογική λέει ότι θα χρησιμοποιούν και την ίδια μπαταρία 112 kWh ενώ περιμένουμε από την “βασική” Emeya να προσφέρει ήδη γύρω στα 600 άλογα χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες και την κορυφαία εκδοχή της, να παρέχει κάτι περισσότερο από 900 ίππους, τοποθετώντας το αγγλικό super-sedan απέναντι από ανταγωνιστές όπως η Porsche Taycan Turbo S και το Tesla Model S Plaid.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Lotus Emeya θα εξοπλίζεται με ένα σύστημα ενεργής αεροδυναμικής ενώ περιμένουμε να δούμε επίσης μία ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης και όλη την τεχνολογία που έχει η αγγλική μάρκα στην φαρέτρα της. Εννοείται δε ότι όλα αυτά δεν θα είναι ιδιαίτερα φθηνά με τις φήμες να λένε ότι η Emeya θα είναι λίγο φθηνότερη από την Eletre αλλά όχι ακριβώς… προσιτή στις μάζες. Αναμενόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό