16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στις 18 Μαρτίου το Audi Q6 e-tron!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντικειμενικά, το ολοκαίνουριο Q6 e-tron είναι μία από τις σημαντικότερες προσθήκες στην γκάμα της Audi όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν οφείλεται μονάχα στο γεγονός ότι θα καλύψει το κενό ανάμεσα στα επίσης αμιγώς ηλεκτρικά, Q4 και Q8 e-tron και θα τοποθετηθεί σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά ταυτόχρονα, επικερδή κατηγορία αλλά κατά κύριο λόγο, στο ότι θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας το οποίο θα βασίζεται στην PPE αρχιτεκτονική που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche. Έναν χρόνο πριν, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi ολοκλήρωνε τις χειμερινές του δοκιμές οπότε τώρα, η εταιρία είναι αρκετά έτοιμη ώστε να ανακοινώσει ότι η επίσημη πρεμιέρα του Q6 e-tron θα λάβει χώρα στις 18 Μαρτίου.

Στο μεσοδιάστημα η Audi έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την καμπίνα του επερχόμενου μοντέλου ώστε να μας δείξει μία εντελώς διαφορετική, σε σύγκριση με ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα από τα αυτοκίνητα της, ιδέα. Μία ιδέα που βασίζεται στην κατανόηση των αναγκών του οδηγού και των επιβατών στην πραγματική ζωή και ενσωματώνει πολυάριθμες τεχνολογίες χάρη στην χρήση της νέας, προηγμένης αρχιτεκτονικής. Όπως έχουμε δει σε φωτογραφίες λοιπόν, το Q6 e-tron αποκτά μία κυρτή, πανοραμική οθόνη 14.5 ιντσών η οποία συνδυάζεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11.9 ιντσών ενώ την δική του οθόνη, 10.9 ιντσών αυτή την φορά, έχει και ο συνοδηγός ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση στα συστήματα κλιματισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης κ.ά. Στον τομέα της προβολής πληροφοριών, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το προαιρετικό head-up display επαυξημένης πραγματικότητας ενώ αυξημένη είναι η λειτουργικότητα και του ψηφιακού βοηθού που έχει πλέον το δικό του avatar και απαντά με την εντολή “Hey Audi”. Κατά τα άλλα, το ταμπλό επενδύεται με βιώσιμα, μαλακά υλικά ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν στην διάθεση τους ποτηροθήκες, δύο θύρες USB και μία επιφάνεια ασύρματης φόρτισης.

Η μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και στην περίπτωση του Audi Q6, στη νέα και προηγμένη αρχιτεκτονική παρουσιάζει οφέλη και όσον αφορά στους διαθέσιμους χώρους όμως. Το επίπεδο πάτωμα που προκύπτει (και) από την απουσία κεντρικού τούνελ μετάδοσης έχει οδηγήσει σε αυξημένους χώρους για τα πόδια των πίσω επιβατών, σε ένα ακόμα πιο άνετο μεσαίο κάθισμα καθώς και σε έναν χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 526 λίτρων, που μπορεί να επεκταθεί σε 1.529 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων και συμπληρώνεται από 64 λίτρα επιπλέον στο εμπρός μέρος, κάτω από το καπό. Όσον αφορά στα μηχανικά, παρότι δεν έχουμε ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μπορούμε να περιμένουμε μία μπαταρία 100 kWh και δυνατότητες ταχείας φόρτισης έως 270 kW χάρη στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V ενώ στην βασική έκδοση, οι δύο ηλεκτροκινητήρες του Q6 e-tron θα προσφέρουν περί τα 380 άλογα. Αργότερα θα προστεθεί στην γκάμα και η ισχυρότερη SQ6 έκδοση αλλά καλύτερα να μην προτρέχουμε. Ας περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να ακούσουμε από την ίδια την Audi όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό