16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στις 13 Σεπτεμβρίου η Ferrari Purosangue.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari άργησε να μπει στο παιχνίδι των SUVs (fashionably late που λένε και στο χωριό μου) αλλά έφτασε επιτέλους η ώρα για την πρεμιέρα του πρώτου στην ιστορία της. Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς, η Ferrari ακόμα και με την Purosangue δεν μπαίνει στο παιχνίδι των SUVs καθώς περιγράφει το επερχόμενο μοντέλο ως FUV (Ferrari Utility Vehicle) αλλά επειδή τέτοιου είδους μαρκετινίστικες ντρίπλες δεν τις τρώμε, θα συμβιβαστούμε στον χαρακτηρισμό “crossover”. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Η Purosangue είναι ο πνευματικός διάδοχος των FF/GTC4 Lusso και θα έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτές αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένα παραδοσιακό SUV με μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, η Purosangue θα είναι το πρώτο 4-θυρο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής εταιρίας ενώ όπως έχει επιβεβαιώσει η Ferrari, θα υπάρχει τόσο η επιλογή ενός ατμοσφαιρικού V12 συνεχίζοντας μία εξαιρετικά μακρά παράδοση “διαμαντιών” πίσω από το σήμα με το άλογο, όσο και ενός υβριδικού V8 καθώς το μοντέλο βασίζεται σε μία αρχιτεκτονική η οποία μπορεί να φιλοξενήσει εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα. Γνωρίζουμε επίσης ότι το crossover θα διαθέτει αερανάρτηση αλλά και σύστημα τετρακίνησης ενώ ο όποιος κινητήρας βρίσκεται κάτω από το καπό, θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η Purosangue αναμένεται να έχει την δυνατότητα φιλοξενίας έως και 4 ατόμων στα πολυτελή, μεμονωμένα καθίσματα της, οι οποίοι θα ταξιδεύουν με περισσότερη άνεση από ποτέ χάρη (και) στους αυξημένους χώρους.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την ανακοίνωση της άνευ-ονόματος τότε, Purosangue και με κάθε ημέρα που περνά, είμαστε πιο κοντά στην επίσημη παρουσίαση της. Για εμάς, ένα τέτοιο μοντέλο έχει ενδιαφέρον σε εγκυκλοπαιδικό επίπεδο αλλά οι πελάτες της Ferrari το περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Ως τυπική Ferrari δε, η Purosangue δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμα και αν υπάρχουν τα χρήματα. Η εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την παραγωγή της Purosangue να ξεπεράσει το 20% επί του συνόλου, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η Ferrari εκτιμά περισσότερο το exclusivity του ονόματος της παρά μία αύξηση στα κέρδη της. Επανερχόμαστε σε μία εβδομάδα ακριβώς για να δούμε και να μάθουμε περισσότερα για το… Ferrari Utility Vehicle!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό