18.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Στις 1.404,88 μονάδες με μεγάλες συναλλαγές και «πακέτα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ένα crash test για τη μετοχή του ΔΑΑ, μετά τη χθεσινή μεγάλη σε άνοδο και όγκο συναλλαγών, συνεδρίαση. Η μετοχή ξεκίνησε οριακά ανοδικά αλλά επιτάχυνε την άνοδό της προς τα επίπεδα των 9,33 ευρώ συνοδευόμενη και σήμερα από μεγάλους όγκους συναλλαγών. Μετά βγήκαν κάποιοι πωλητές και τελικά η μετοχή του ΔΑΑ έκλεισε στα 9,2 ευρώ με άνοδο 0,44%.

Η δεύτερη μετοχή που έδειξε να περνάει το crash test ήταν η μετοχή της ΔΕΗ η οποία πιέστηκε χθες από ανακοινώσεις, φήμες και υπόνοιες που εκπορεύονταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ευρωπαϊκό τμήμα Ανταγωνισμού, για μονοπωλιακή θέση στην αγορά ενέργειας την περίοδο 2013-2019. Η μετοχή της ΔΕΗ κινήθηκε και αυτή ανοδικά (πάνω από τα 12 ευρώ) ξεπερνώντας το ‘σκόπελο’ που βγήκε χθες.

Καλή εικόνα είχαν οι τραπεζικές μετοχές (με οριακή υποχώρηση της Alpha Bank), η Jumbo ήταν πολύ δυνατή μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, τα διυλιστήρια (Motor Oil και ΕΛΠΕ) συνεχίζουν ανοδικά ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η μεγάλη άνοδος της μετοχή του ΟΤΕ και μάλιστα με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Συνεχίζουν έντονα ανοδικά Ιντρακομ και Ιντραλοτ ενώ από τις κατασκευές η AVAX είχε μία πολύ δυνατή συνεδρίαση με αυξημένους όγκους συναλλαγών.    

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.404,88 μονάδες με άνοδο 0,55%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 123 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 71 έκλεισαν ανοδικά και οι 38 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,45% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 1,7%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (2,04%), προσωπικά-οικιακά προϊόντα (1,32%), Βιομηχανικές (1,10%), Τράπεζες (0,52%). Πτωτικά κινήθηκαν τα τρόφιμα ποτά (-1,55%), οι πρώτες ύλες (-0,18%).  

Ξένες αγορές

Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών βοήθησε στο να επιστρέψει και το ελληνικό χρηματιστήριο σε υψηλότερα επίπεδα. Στην Ευρώπη, η ανοδική κίνηση βασίζεται κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα και στις ελπίδες της εξόδου των οικονομιών από την κρίση. Ο γερμανικός DAX κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος αυξάνονταν κατά 0,47%, ο γαλλικός CAC κατά 0,89%, ο ιταλικός MIB κατά 0,52% ενώ ο Eurostoxx 50 κατά 0,81% κυρίως λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι αμερικανικές αγορές που ξεκίνησαν πριν από μία ώρα περίπου, καταγράφουν σταθεροποιητικές τάσεις με τον Dow Jones να είναι αμετάβλητος (κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος), τον S&P 500 να υποχωρεί μόλις κατά -0,05% και τον Nasdaq να αυξάνεται κατά 0,04%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό