23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στις 1.310,87 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με ενδιαφέρον σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε πάλι στα επίπεδα των 1.310 μονάδων με αγοραστικό ενδιαφέρον για τα περισσότερα blue chips και βέβαια τις τράπεζες που παραμένουν σε ανοδικό momentum παρά την όποια μεταβλητότητα που τις διακρίνει το τελευταίο διάστημα.  

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σταδιακά προς τις 1.310 μονάδες κάνοντας υψηλό ημέρας στις 1.311 μονάδες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον, εκτός από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης  πέρασε και προς τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο τέλος της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στις 1.310,87 μονάδες με άνοδο 0,73%.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,75% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,48%. Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών ήταν ανοδικό με 66 ανοδικές μετοχές και 44 πτωτικές. Ο τραπεζικός κλάδος είχε και πάλι ανοδική κίνηση (1,74%). Ανοδικά κινήθηκαν και οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (3,24%), Τροφίμων Ποτών (0,84%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (0,69%) και οι Βιομηχανικές (0,53%). Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤΕ, Mυτιληναίος, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank.  

Ξένες αγορές: Ανάκαμψη μετά τις πρόσφατες διορθώσεις. Παραμένουν οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι

Σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών σήμερα, μετά τη μίνι διόρθωση των προηγούμενων συνεδριάσεων (των πρώτων μέσα στην χρονιά) και εικόνα σταθεροποίησής τους. Οι απώλειες δεν ήταν τόσο μεγάλες στα ισχυρά χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις και μάλλον ήταν προληπτικές εν μέσω οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων και ειδικά την όξυνση των σχέσεων του Ισραήλ με το Ιράν και τις επιθέσεις των Χούθι στη ναυσιπλοΐα που έχουν ευρύτερες επιπτώσεις και στο Διεθνές Εμπόριο. Κατά τη σημερινή ημέρα, ο DAX αυξάνεται κατά 0,15%, ο γαλλικός CAC κατά 0,31%, ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 0,55% και ο Eurostoxx 50 αυξάνονταν κατά 0,28%. Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες μισή ώρα μετά την έναρξή τους. Ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,21%, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,05% και ο Nasdaq υποχωρούσε (-0,31%).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό