20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στιγμές τρόμου για 6χρονο – Του επιτέθηκε σκύλος στη μέση του δρόμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα 6χρονο αγοράκι στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών καθώς δέχθηκε άγρια επίθεση από αδέσποτο σκύλο ενώ περπατούσε στο δρόμο.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, το παιδί είχε βγει βόλτα με τον παππού και τη γιαγιά του όταν συνάντησαν τον αδέσποτο σκύλο. Ο 6χρονος χάιδεψε για λίγο το ζώο και όταν έφυγε, ξαφνικά ο σκύλος στράφηκε εναντίον του και του επιτέθηκε.

Οι γονείς του ανήλικου παιδιού τρομοκρατημένοι μετέφεραν το παιδί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι, ενώ χρειάστηκε να κάνει και χειρουργείο για την αποκατάστασή τους.

Σημειώνεται ότι ο 6χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του.

Τι κάνω αν ένας σκύλος είναι επιθετικός απέναντί μου

Διαβάζουμε στο positively.com:

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.Γυρίστε το σώμα σας αργά στο πλάι.Σταυρώστε τα χέρια σας.Αγνοήστε τελείως τον σκύλο.Μείνετε ακίνητοι για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια απομακρυνθείτε αργά.Προσπαθήστε να φτάσετε σε ένα μέρος όπου υπάρχει εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο.Εάν αυτό δεν λειτουργεί, τι κάνω;Μείνε εντελώς ακίνητος.Χωρίς να φωνάξεις, ζήτησε ήρεμα από κάποιον που βρίσκεται κοντά να βοηθήσει.Εάν βρίσκεσαι στο έδαφος, κουλουριάσου αργά, με τα χέρια πιασμένα πίσω από το λαιμό για να προστατεύσεις το κεφάλι σου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό